tisdag 29 juni 2010

mars 2008

30.3.2008 22:08:33Denna dag
gick snabbt förbi. Igår fick jag reda på att Kronan hade skrinnskodag vid ishallen idag för barn född 03 till 99(?). Jag har nog inte läst nåt om det i tidningen, men fick reda på att det delats ut lappar vid skola, dagis och gruppfamiljedaghem. Det betyder att lillagumman säkerligen skulle ha fått en lapp denna vecka om hon inte varit sjuk. Trots det hoppas jag att det ifall det ordnas nånting liknande i framtiden även ges en liten puff i tidningen för det är ju inte alla barn som är i dagvård eller går i skola, eller också är man ledig eller sjuk.
Lillagumman hade jätteroligt. Vi fick hennes skrinnskor vässta. Till en början var hon nog väldigt blyg på isen när det var en massa okända människor där. Till slut kom det nog fram att hon ville fara med de andra som hade olika skrinnskoövningar. Jag gick dit med henne och sen fick jag inte slitit henne därifrån innan tillställningen tog slut. Roligt var det dessutom att träffa Hippo på isen. Korven hann hon inte komma och äta till cafeterian utan den fick jag hämta till rinken.
Jag hoppas att det ordnas liknande saker även till hösten. En skridskoskola i MI:s regi vore underbart. Min lillagumman vägrar nämligen ta emot instruktioner av mig hur hon ska göra saker och ting för att lära sig bättre. Till det behövs det andra vuxna.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (5)
Tipsa en vän
29.3.2008 23:58:30foton
Om det är nån som beställer foton från ifolor ska ni passa på nu för de kostar 9 cent styck till slutet av denna månad. Härifrån har det laddats bilder i flera timmar nu och så småningom ska det väl dimpa ner flera hundra foton i postlådan. Ett ex av alla foton in i album och resten får jag och lillagumman dela på och scrappa.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
29.3.2008 08:18:00ti pack ihop å fara
Ja ska på kurs ida å sko böv pack ihop he ja ska ha me. Men he e lika svårt varinda gang. Ja tar alltjämt me fö mytsi fö he e jo så mytsi ja sko kuna behöv. Ha no tänkt köp en väsko från heinikka men ho ha int fått in na svart än å he e he ja vil ha. Papre e ganska enkel ti transporter fö ja ha köpt en konstnärsmapp som ti passar i. Qk å cuttlebug diesen fik en eiji rosa mapp igår å he e ja ritti nöjd me. Men allt ana veit ja int ritt vann ja ska ha.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
28.3.2008 13:04:28Vår familjetradition
Sedan vi blev vår trepersonersfamilj har det blivit en tradition att göra smörgåstårta när när någon fyller år eller när det är fars- eller morsdag. Idag är det gubbis dag men han är inte så firande av sig som lillagumman och jag så latheten tog överhand igår och ingen smörgåstårta gjordes.
Men det tog lillagumman nog itu med när hon vaknade. För hon är ju van med att ska finnas så hon "tvingade" mig att ta itu med saken. Nog för att hon hjälpte till.
Det blev en snabbvariant av det som hittades i kylen och frysen.
Tur att gubbi far på jobb innan vi andra stiger upp. Vi hann bra göra smörgåstårtan klar tills han kom hem.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
27.3.2008 22:44:06Lena B
du kom närmast eftersom ingen anmälde 100000, därför blir det alltså du som får tavlan.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
27.3.2008 17:55:00Snart...
är tavlan färdig. Den blir i storlek A4 så att den ska passa in i ett vanligt kuvert. Det blir den text jag skrev i ett tidigare inlägg. Har stansat ut bokstäverna med min quickutz och håller på att limma fast dem på ett papper. Hur jag ska dekorera tavlan vet jag inte men det kommer troligen att bli ganska enkelt eftersom jag ändå för tillfället vill ha texten i fokus.
Den som får sidladdning 100 000 har alltså denna tavla att vänta på posten. Ifall det inte blir någon som prickar rätt så får det bli den som är närmast över 100 000 som får den.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (8)
Tipsa en vän
27.3.2008 10:57:39698 kvar
ti nästa jämn. Va säjs om en tavlo tär e star ATT ALLTID VARA EN SMULA BARN DET ÄR ATT VARA VERKLIGT VUXEN.
He sko väl pass som pris, å om int naan prickar mitt på 100000 så tå var e ti som kom närmast som får e!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
27.3.2008 10:02:47mousse - snålvattni rinder...

Hallon och chokladmousse

För fyra personer behöver du:

1½-2 dl hallon (går bra med frysta) plus lite fina hallon för garnering

2 dl vispgrädde

200 g mörk choklad 70%

2 äggulor

1 msk råsocker

Om så önskas: en skvätt rom

Gör så här:

Spar några fina hallon till garnering. Mosa hallonen med en gaffel. Blanda med råsocker. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ner hallongrädden i chokladsmeten. Klicka moussen i fyra koppar eller glas. Låt stå en timme i kylskåp innan servering. Garnera med hallon.

Recept från GIViktkoll
Har tid att söka godsaker nu på nätet, fö ja e ju så snål...å de he e ju bra fö snåltanne.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
27.3.2008 08:18:42I dag är jag...
  • trött på att vara hemma med sjukt barn en gång i månaden
  • rätt så pigg efter att ha sovit över åtta timmar
  • ändå glad över att jag får vara hemma och vila upp mig för igår hade jag nog fruktansvärt sjukt i ljumsken. Att sätta sig ner utan grimaser efter en lång dag på jobbet var inte att tänka på.
  • snål igen på nåt gott, frukost borde jag väl börja med, kanske omelett?
  • glad för att solen tittar fram lite lite, trots att det dalar ner små snöflingor för tillfället.
  • på gång med scrappandet igen.

Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
26.3.2008 20:05:39nu tycker jag...
...att du ska ta och hälsa på hos jolly. En ny och härlig bloggare som jag känner. VÄLKOMMEN JOLLY!!!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
24.3.2008 13:00:08Hjälp mig
Om jag ska scrappa en liten tavla till den som tar sidladdning 100 000, med ett citat eller ordspråk, vad ska det då stå på den?????
Anmäl detta inlägg
Kommentera (6)
Tipsa en vän
24.3.2008 12:41:07min familj

Födelsedagskaffe ska det bli om en liten stund. Lillagumman och jag styr bilen mot Djytihaga. Jag har alltid tyck att det är roligt med släktkalas. Nuförtiden känns det ännu viktigare...det är ju min närmsta familj jag träffar.
Vi är säkert inte så länge. Lillagumman har fortfarande feber men hon vill så gärna till Djytihaga så jag bestämde att vi far ändå. En liten stund orkar hon väl nog med. Imorron får hon nog vara hemma från lekis, dit får ju ingen komma som har feber. Gubbi får vara hemma med henne till att börja med, blir det långvarigt måste vi väl turas om.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
23.3.2008 18:43:07lillagummans påsk 2008
i lite bilder...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
23.3.2008 10:58:16Är det då dags igen???
Med jämna mellanrum dyker den upp hos lillagumman, snuvan, idag nyses det och ut kommer det ordentligt med... lite stegring dessutom. Sen har hon även lite utslag som ser ut som myggbett. Känns som om det kommer nåt varje gång vi är lediga och slappnar av. Hoppas att det inte blir värre.
Själv vet jag inte riktigt vad jag har gjort. Är så väldigt öm i vänstra höften eller nånstans ditåt. Kan inte påminna mig om att jag skulle ha halkat eller nånting sånt, men sen i torsdags har jag varit alldeles stel och styv och öm. Går omkring och linkar lite hela tiden, på grund av det känns det numera i korsryggen också.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
21.3.2008 23:36:58långfredagens saldo
- fem LO:n scrapliftade av mig själv
- släktkaffe i Kovjoki med min närmsta familj
- leverlåda, tunnbrödsrullar och chokladägg (jag njöt, har känt suget så länge nu, inget minskat sug här inte)
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
21.3.2008 08:25:12veckans viktigaste kom ihåg för framtida scrappande
Mamma, när jag blir stor ska jag bli en sån som kommer och klipper hår och flätar hår. En frisör, jag ska ha egen butik och när jag far hem så sätter jag en lapp på dörren där det står att det är stängt.
Jag ska bo nära fammo och faffa, alltså i Jakobstad. Jag ska bo i ett hus som gubbar ska komma och bygga åt mig. Men var ska jag bo så länge de bygger mitt hus?
Jag ska inte ha nån bil utan jag ska promenera när jag kommer och hälsar på dig mamma.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (5)
Tipsa en vän
19.3.2008 22:10:03sex-siffrigt
närmar sig inom, troligen inom några veckor med den här farten. Då hoppas jag verkligen att nummer 100 000 ger sig tillkänna. Vad skulle passa som pris för den sidladdningen... förslag???
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
17.3.2008 12:45:30He ska städas
fö i måro komber antingen några små å några stor ti oss, elder så komber e mytsi. Veit int ritt, men ti meandi ha ja åtminstoni bjudi folk. Ja får ju åtminstoni påskstäda ordentlit nu tå ja e komber främand.
Tror no at ja ska ta in na bjärkrisi å, men ja tror no int at di får na vattni...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
16.3.2008 14:57:41husbil säljes!!!
Trött det är jag efter en intensiv dag, trött även på många andra sätt. Mycket tankar snurrar för tillfället. Förresten, nån som vill köpa en husbil? Fiat Adria 640 DS årsmodell 2001, körd 67386 km.
Seriösa spekulanter kan ta kontakt på e-post för mera information:
Anmäl detta inlägg
Kommentera (6)
Tipsa en vän
13.3.2008 18:09:16skönt...
lillagumman får vara vid ett gruppfamiljedaghem på skärtorsdagen dit även en av hennes kompisar ska. Dessutom ska vi ta oss en titt nästa vecka. Igår när jag frågade om det fanns plats där så var det fullt... kanske bra att jag sa ifrån.
Dessutom ska jag på MI-kurs ikväll. Gissa vilken....nå, det är nog en lätt gissning. Vi börjar om 20 minuter, men jag har ju inte så lång väg, bara en kilometer.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
12.3.2008 16:43:04Dagvårdsfundering
Lillagummas dagis är stängt på skärtorsdagen, här är det nämligen så att dagis för det mesta följer skolornas tider och det är så få barn på dagis som behöver dagvård den dagen i år så ingen dagvård erbjuds där.
Nu står jag alltså inför den situationen att den dagvård som troligen erbjuds skulle vara hos en dagmamma som lillagumman inte känner och andra barn som hon inte känner. Suck...
De platser dit andra barn från dagis far eller där lillagumman känner dagmamman ifråga är redan fullbokade enligt dagvårdsledare. Jag påpekade nog för dagvårdsledaren att jag vill att hon får en sån reservplats där hon åtminstone känner nåt barn eller den vuxna. Det tycker jag ju ändå är en rimlig begäran!
Detta får mig att fundera på hur jag ska göra. Jag har ju den lyxen att jag kan ta lillgumman med en stund till jobbet och sedan kan gubbi hämta henne. Men tyvärr tror jag att hans arbetstid kan vara ganska lång på skärtorsdagen.
Lillagumman brukar vara ganska blyg för sådana som hon inte känner. På dagis vågar hon inte leka med barn från de andra grupperna som hon inte känner. För något år sedan var vi tvungen att ha henne hos reservdagvård och det var inte lyckat, vilka utbrott det kom sen här hemma.
Kanske hon ändå måste ha en pappadag trots att jag hade räknat med att hon skulle vara i dagvård den dagen. Hon är ju femton dagar i månaden i dagvård så nog pusslar vi för att få ihop dagarna hon inte ska vara i dagis. Det skulle betyda bara fjorton dagar av femton om hon får en pappadag på skärtorsdagen. Skulle detta ha varit på hösten vet jag ju vem jag skulle ha frågat om hon fick vara hos den förmiddagen... men de tiderna är ju för alltid förbi nu... :-(
Men inte vill jag heller plåga henne med att vara med främmande människor en hel dag, det tycker jag inte heller att är rättvist mot henne. Usch vad jag är stressad över detta nu...vad ska jag riktigt välja....
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
10.3.2008 22:58:32Se Greta: floss
LO 102, med floss och några ljusa blommor som jag vann i Hanna´s scrapbloggs PIF-tävling.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (5)
Tipsa en vän
10.3.2008 18:24:08Pysselstund tillsammans

Lillagumman och jag har pysselstund tillsammans. Första dagen på jobbet efter två veckor avslutades med en dos burana, men nu har huvudvärken släppt så då passar vi på att pyssla. Jag fick mitt PIF-kuvert idag och där fanns bl.a scrappers floss som jag inte har haft tidigare (eller dvs, jag köpte första gången en bi i lördags). Nu ska jag försöka använda det i en LO. Lillagumman sitter och tittar på Pluto och ritar påskbrev samtidigt.

Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
9.3.2008 22:13:37Där satt den
Min hundrade LO är klar. Båda är egentligen vita i grunden...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
9.3.2008 20:12:37Nu ska vi se om det funkar
Jag har många LO:n jag gärna vill visa men jag har inte kommit på nåt sätt att redigera mina fotade LO:n så att jag kan visa dem här på bloggen när det finns andra barn än min egen lilla gummangumma med på bilderna. Men nu tror jag att jag lyckats. Använde Paint.net. Jag har ju inte photoshop.
JIPPIII
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
9.3.2008 15:33:30Hundragubbejubileum...
eller rättare sagt hundraLOjubileum får jag fira snart. Jag har hållit på med LO nr 99 nu. Sedan har jag nog tänkt ta itu med min hundrade LO idag nån gång...
Orsaken till att jag vet att det är nr 99 jag håller på med är att jag skrivit upp alla LO:n jag gjort i en anteckningsbok. Alla 98 har jag inte själv utan 6 stycken är bortgivna som tavlor om jag inte räknar riktigt fel.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
9.3.2008 00:07:52Ser fram emot...
mera scrappande. Ännu i mars ska jag hinna med tre pass fortsättningskurs i scrapbooking. Sedan ska 19 april reserveras för då har Hobbyrummet scrapträff i Terjärv banklokal. Dit hoppas jag att det hittar många bekanta och obekanta scrappare. Fotot från Hobbyrummets hemsida, bilden tagen på höstträffen av Marika.
Vi var några idag på scrapträffen och det var så roligt att se nya ansikten på träffen. Hoppas att ni i fortsättningen också kommer med. Nästa gång vi träffas i Merjärv och scrappar borde vara 17 maj. Vi kom överrens om att april månads träff får ske i Hobbyrummets regi den 19.4
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
7.3.2008 15:11:04Ska vi träffas!?!
Imorron lördag tänker jag bege mig till Merjärv byahem i Kronoby igen. Orsaken är som vanligt scrapträff. Tiden är 10-15, men troligtvis kommer de flesta senare, typ vid 11-tiden Trots daglig huvudvärk fortsättningsvis, tänker jag unna mig lite egen tid på kvinnodagen.

Jag hoppas att det är nån som vill komma och träffa mig. Kanske borde jag ta med nåt album. Hoppas att det är många som vill komma och göra mig sällskap. Den som brukar vara där ser jag lika mycket fram emot att få träffa som den som jag aldrig träffat förut. Om det är nån som tvekar och inte riktigt vet var träffen sker kan man kontakta mig på e-post för mera information (kvanbacka@hotmail.com).
Anmäl detta inlägg
Kommentera (6)
Tipsa en vän
7.3.2008 12:40:12...vår...
Vilken årstid lånat av Zafira

Optimistic, lively, and almost always happy with the world...
You can truly appreciate the blooming nature of spring.
Whether you're planting flowers or dyeing Easter eggs, spring is definitely your season!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
7.3.2008 11:05:32Nån som vet???
Vad kallas dessa tavlor? Jag har några från min barndom och några jag köpt på loppis på väggen i lillagummans rum. En kompis var hit för några dagar sedan och hon har också en mängd liknande tavlor. Är det nån som vet vem som gjort dem eller var man kan få tag på dessa...???
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
7.3.2008 00:51:53känslosvall
Ibland kommer det rusande fram en massa känslor när jag minsta anar det. Sjukskriven som jag fortfarande är (med lite mindre tryck i bihålorna och lite mindre huvudvärk), har det funnits tid att söka sig undan allt ljud (tål inget ljud när jag har i bihålorna, i synnerhet inte en gnällig lillagumma eller gubb). Jag har sökt mig på vinden och scrappat. Nåja, ifred har jag ju inte fått vara hela tiden för lillagumman måste ju också komma med och scrappa i sitt scrapalbum...
Vissa gånger väller om-känslorna fram. Tänk om... Ifall det skulle vara så att... hur skulle det vara om...
Minnen återkommer... dagens LO heter skördetid och det är väl den som tar fram så många tårar i min ögonvrå idag. Tänk om jag vetat att det var sista gången i tröskan, det som redan hållit på tre år i rad... de där härliga skorpdopparna mina. Det är lite samma sak som med fotbollen... vem ska lillagumman nu tröska med nästa höst...
Nåja, bilderna måste scrappas. Skulle jag scrappat dem i höstas skulle de aldrig ha sett ut så här med en massa hjärtan. Men nu var jag bara tvungen att sätta dit dem. Tror nog att min scrapstil är den råddiga stilen. Dit med allt bara så ser vi hur det blir. Jag gör aldrig en skiss på förhand nuförtiden utan plockar bar dit olika papper och sånt...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (5)
Tipsa en vän
5.3.2008 18:11:49bacon och purjo

Recept från GI VIKTKOLL

Fisk med bacon och purjo

4 personer:

800 g djupfryst fiskfilé

140 g bacon (1 paket)

1 purjolök

3 dl grädde

Salt och malen vitpeppar

Olja till formen + till stekning

Gör så här:

Tina fiskblocken till hälften. Värm ugnen till 225 grader. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken och fräs den i olja. Blanda grädden med salt och peppar. Skär fisken i skivor och lägg i en smord, ugnssäker form. Lägg på purjolöken och slå över grädden. Strö baconet överst. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Fisken ska ha en innertemperatur på 70 grader. Servera med kokta grönsaker enligt tycke och smak. För mera kolhydrattåliga potatis eller ris.

Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
5.3.2008 12:26:17Vill du bli PIF:ad??
så titta in på min andra relativt nystartade blogg. Den handlar enbart om scrapbooking och sånt.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
4.3.2008 12:47:26Hell To Pay
hette den första CD:n jag köpte med Jeff Healey band. Den spelade jag mycket på 90-talet. Sedan införskaffades Feel This och Cover to Cover. Oj vad jag tyckte om dem. Med åren har dock CD:na legat mest på hyllan men idag plockade jag fram dem igen på grund av notis både i JT och ÖB. Jeff Healey är alltså borta nu...
Förutom musiken kanske jag borde söka fram den gamla inspelade vhs-kassetten med Roadhouse filmen och se om den funkar nå mera. Jag minns att jag tyckte att Jeff Healey var snyggare än Patrick Swayze. Han såg så cool ut där han satt med gitarren i famnen.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
3.3.2008 17:26:35fullproppad
med medicin men huvudvärken som kommer från bihålorna rår inte något på. Bara att göra det bästa av situationen. Kan inte lägga mig ner eller titta neråt för då känns det som om huvudet skulle sprängas.
Scrappat lite denna vecka...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (5)
Tipsa en vän
3.3.2008 11:49:56det närmar sig
90 000. Kommentera i tidigare inlägg den som tar.
Gubbi servar mig med apoteksresa idag. Medicin ska intas sen när han kommer hem.
Nu söker jag på Tradera o ebay efter scrapbookingsaker. Vad billigt om man jämför med här i Finland. Nog ligger vi efter som vanligt....
Anmäl detta inlägg
Kommentera (10)
Tipsa en vän
2.3.2008 22:11:42Ny förtjusning
jag har lite surfat runt på Huutonets sidor men där finns det oftast inte det jag söker. Men nu har jag hittat till Tradera där jag hittat mängder av scrapbookingsaker att bjuda på. Gissa vem som fick hem ett paket med posten i fredags som innehöll utstansade alfabet och ett alfabet till min Cuttlebug!!!!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
2.3.2008 19:22:40he kråtar så at ja var snåål...
öra värker, hövo värker, bihålona packar å pååå. å ja vaar snåål... så snåål at solstsiinsfotsis byabutik mista liiti glass...
Å i kvälld ska ja ita varm smörgååsa ha ja bestämd. Imåro ska sokri å kolhydrate bort men ida iter ja va ja vil tå ja tycker så synd om me sjölv, he kallas väl tröstitasi. Ti va sjuk drar no fram tröstitasi jer i huusi.
Å i måro får de klar se sjölv i arbeiti för läkarn vi samjourn skreiv no ut na sjuukleedit. Int fö at a hitta na inflamation i ööra men nu tror ja sjölv at allt beror på döm de frissam biihålona miin...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
1.3.2008 20:31:28back on track...
...igen efter gårdagens suveränt goda kladdkaka med glass och frukt. Det har ju alltså gått två månader nu sedan jag igen på allvar fortsatte med låg kolhydrat kosten. Nog har sötsuget minskat men det har aldrig försvunnit. Jag har läst om flera som sagt att suget försvunnit men det har jag aldrig upplevt även om jag följt strikt i flera månader. Jag är snål hela tiden men vet att om jag tar en liten bit så vill jag för det mesta ha mera. Så var det nog också igår. Men...jag njöt och inte stör det mig efteråt heller. Jag vet ju att jag idag igen har ätit bra och rätt enligt det som jag följer nu.
En väldigt god middag hade vi i alla fall ikväll. Älg yttre filé (moffas älgkött) som kryddades och stektes i äkta smör. Sedan över i en ugnsform medan grädde och mustapekka ost fick värmas och smälta i smöret i stekpannan. Sedan allt över köttet och in i ugnen tills det blev mört. De mera kolhydratätande fick potatis till medan jag nöjde mig med en sallad. Va gott det var med lite av såsen ringlad över salladen!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
1.3.2008 18:52:2290 000
närmar sig. Meddela du som prickar rätt så kommer det nåt gott på posten!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)

Inga kommentarer: