tisdag 29 juni 2010

januari 2008

31.1.2008 23:42:44Debattera mera
Ja tänk om man skulle vara som Paulo Roberto, vad enkelt livet skulle vara då och vad lätt det skulle vara att gå ner i vikt. Lagom av allt är väl bäst men var och en måste ju försöka med det som man själv klarar av. Jag betackar mig för sådana som representanten för diabetesförbundet. Hon verkade väldigt trångsynt, likadant med Paulo.
Annika och Paulun var nog de mest vettiga.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
31.1.2008 22:01:51Snabbscrappat
och för första gången utan någon egentlig titel.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
30.1.2008 22:26:56nytt försök
Ifjol när lillagumman prövade sina skidor gick det dåligt. Stavarna slängde hon ifrån sig och tårarna rann nerför kinderna.
Idag prövade vi på nytt. Jag sökte reda på mina gamla skidor med gammaldags bindning och drog upp ett litet spår här hemma på gräsmattan. Lillagumman var väldigt ivrig till att börja med och såg riktigt fram emot att skida. Stavarna höll hon nog i handen men jag fick inte visa henne hur de skulla vara i handen.
Oj oj oj vad vi blev osams. Lillagumman vill aldrig att jag ska visa eller berätta hur hon ska göra. Det blev nog lite ömsesidigt dåligt humör. Det tog många försök innan hon lite visste hur hon skulle göra när hon ramlade omkull, tårarna rann och flickan ropade, först skulle jag gå bort och sedan skulle jag hjälpa henne. Envis som hon är ville hon ju förstås skida där det sluttar lite nerför och där hon varje gång ramlade omkull.
Sedan skulle hon gå in och sedan skulle hon skida mera, det var nog ett ojämt humör. Till min förvåning blev det tror jag nog ändå en positiv upplevelse för henne för den sista runda gick undan i en fart medan hon sjöng för sig själv.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (6)
Tipsa en vän
29.1.2008 21:06:21ont
Idag när jag åkte från jobbet åkte jag via pappas jobb för att lämna ett verktyg som pappa haft i bilen. Det tog nog så inneligt ont. Första gången jag svängde in dit i år.
Många är de gånger har jag vikit in och frågat något eller sökt några träbitar ur restlådorna till något pysslande...
Imorron har det gått en månad. En tolftedel av ett år. Vi har hunnit ha två kalas i släkten utan honom. Kan bara konstarera att det känns ännu viktigare att träffas över en kaffekopp efter allt som hänt. Nästa vecka blir det igen kalas, min lilla kusin ska nämligen fylla 18 år...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
28.1.2008 23:46:55Härliga stunder med vänner
Tack för gårdagen Skrubbacka!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (14)
Tipsa en vän
27.1.2008 17:33:28Jag svarar Kat
Sanningar:
1. Jag hatar att städa
2. När jag städar brukar det bli värre i en vecka innan det blir bättre.
3. Jag vill inte bädda sängen.
4. Jag älskar att läsa kok- och bakböcker.
5. Sedan jag började scrappa har övriga handabeten lämnas vind för våg.
6. Jag tycker inte om varma somrar
7. Sitter alldeles för mycket vid datorn.
Litr vardagssanningar, de stora sanningarna får andra ta hand om, utmanar ingen.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (10)
Tipsa en vän
26.1.2008 23:36:54Nati nati
Då var Potter klar. Har tidigare bara sett den dubbad, men nog är det alltid bättre på originalspråk. Det blir liksom mera känsla då. Sängen väntar. Imorron ska det scrappas och jag ska använda min nya CUTTLEBUG... här har jag minsann slösat pengar på www.heinikka.fi.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (9)
Tipsa en vän
26.1.2008 20:12:16Lördagsgodis
för lillagumman är fortfarande Fillyhästar, alltså inget sockergodis denna vecka hos oss.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (8)
Tipsa en vän
26.1.2008 19:44:14Vinterpromenad
Det är riktigt härligt väder för vinterpromenader nu. åtminstone jag tycker att det är mycket roligare att promenera när det är några minusgrader, solen skymtar fram mellan trädtopparna, vägen är bra att gå på och inte alls hal.
Hundarna tycker också om att jag igen har promenerat lite mera. Idag var det stövarens tur att komma med. Hon är nog så lätt att gå med om man jämför med pappas gråhund. Lillagumman ville också komma med och det fick hon även om hemvägen nog kändes tung för henne. Tur att hon kom sparkande och kunde vila sig mellan varven.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (12)
Tipsa en vän
26.1.2008 19:35:32pulkan med

Knuffade på lillagumman och gubbi idag och fick dem att söka reda på pulkan. Vi satte oss i bilen och for till Röbackveiji, en skogsväg med en hyfsad backe. Där blev det pulkaåkning för lillagumman. Lite gråt och tandagnisslan slapp vi inte undan. Humöret har en tendens att svämma över när det inte riktigt går som hon vill...men roligt var det. Och gott var det med lite varm oboy och pepparkaka som mellanmål när man pulkat färdigt.

Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
24.1.2008 22:38:44Danmark
Vad jag kan älska danska kriminalserier. Mordkommissionen är förstås fortsättningsvis bäst!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (7)
Tipsa en vän
22.1.2008 21:58:14Det var så gott!
Hittade recept på grynostplättar på bloggen Vägen från 137 kg och jag blev överförtjust. Det skrevs förstås om keso och dinkelmjöl men enligt min översättning använde jag mig av dessa ingridienser:
1 liten burk grynost
2 ägg
3 msk speltmjöl
lite salt
Blandas och stekes i riktigt smör på medelgod värme. Låt första sidan stekas ordentligt innan du vänder dem.
Jag gjorde mina naturella och serverade med lite bär, men man kan blanda i lite allt möjligt. Äppel, kanel och kardemumma eller skinka, kryddor och senap för en lite matigare variant.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (10)
Tipsa en vän
22.1.2008 17:24:42överallt finns...
Jag ser hela tiden - överallt - samma sorts bil som min pappas. Vad det kan finnas många av dem. Kommer hela tiden på mig själv när jag kollar registernumret för att se om det är min pappas bil...
Igår när gubbi varit bort hela dagen och kom hem på kvällen så funderade lillagumman vem det var som kom när det hördes ljudet av bilen. Över mina läppar kom det automatiskt; -det är väl mo.... (så som det tidigare oftast varit), innan jag märkte vad jag sa och fick ändrat det till pappa.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
21.1.2008 20:26:49Falsk Janssons frestelse
Hittade detta recept på Kolhydrater i fokus och prövade det ikväll. Underbart gott. Jag märkte inte att det var blomkål istället för potatis för det var så god sälta på det hela. Vilken tur att jag inte räknar poäng. Åt lite ägg till för mera proteiner.

Sätt ugnen på 225 grader och plocka fram de ingredienser du behöver: blomkål, lök, ansjovis, crème fraiche, philadelphiaost, grädde, salt och peppar. Smörj en eldfast form med smör. Skiva halva blomkålshuvudet i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg blomkålen i formen, det blir lite smulor men det gör ingenting. Skiva en gul lök och fördela i formen ovanför blomkålen. Lägg på ett lager med ansjovis och sedan resten av blomkålen i skivor. Blanda 150 gram philadelphiaost, 2,5 dl crème fraiche, 1 dl grädde, (2 msk ansjovisspad), lite salt och vitpeppar. Häll blandningen över blomkålen och grädda en halv timme eller tills blomkålen är mjuk.

Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
20.1.2008 15:48:56Inspiration
Har hittar två helt ljuvliga inspirationsbloggar om GI/LCHF. Se mina länkar!
Airams matblogg med ljuvliga steg för steg recept är öppnad på nytt efter en paus.
Vägen ner från 137 kg berättar om en kvinnas viktnedgång sedan januari 2007. Hittills har hon gått ner 45 kg. det ni, verkligen bra gjort.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
19.1.2008 17:42:21Stolt ägare
till Camis gamla mappvagn blev jag idag. Nu ska här sorteras cardstock och mönsterpapper samt den påbörjade LO:n ska slutföras. Det är bara den dolda dokumentationen och själva fastlimmandet som saknas.

Red. Så här blev LO:n.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (6)
Tipsa en vän
19.1.2008 00:03:33SCRAPTRÄFF i Merjärv imorron!!!!!
Imorron lördag är det scrapträff vid Merjärv byahem kl.10-15. Jag ska åtminstone dit en stund. Har inte scrappat sedan början av december och inte ens sökt fram några foton eller papper. Kommer troligen inte från början, men jag kommer nog. Marika är väl på väg och jag har en beställning att få av henne.
Om det är nån som är intresserad av scrapbooking så kom och titta vetja!!!
Alla är välkomna!!!!!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
18.1.2008 19:47:51funderingar
Lillagumman funderar mycket för tillfället. En dag funderade hon om kistor. Om hon dör vill hon ha en mjuk kista. Jag kom underfund med att det måste vara en vit kista med fransar hon menade. Sedan ändrade hon sig och sa att hon nog vill ha en likadan kista som moffa, en ekkista.
När vi var till gravgården och tände ljus funderade hon över gravstenar.
-Om jag dör mamma, kan jag få en hjärtgravsten då. Alltså en likadan som lillaflickan har...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
17.1.2008 23:12:58feber
har lillagumman igen. Inte så mycket men tillräckligt mycket för att hon inte kan fara till lekis imorron. Beror det månne på tre dagars "möukku"???
Jag förstår inte hur man kan bli så där blöt trots att man har gummistövlar och galonbyxor, inte hittade jag nåt hål heller trots att jag sökte. Ska byta ut byxorna mot ett par modell lite större så får vi se om det hjälper...
Rena ramaskriket blev det när jag meddelade att hon måste vara hemma imorron...det är nämligen sakdag vid Bamsegruppen.
Mutade henne och sa att vi steker plättar imorron och ser på en ny tecknad dvd-film. Tänk så fort jag får nytta av de nya 3 euros tecknade filmerna från Prisma.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (5)
Tipsa en vän
16.1.2008 23:42:24Minnen 3

Min pappas viktigaste roll för mig är ändå att han är min pappa. När jag var något år gammal satt jag i hans famn och vred runt näsan och skojade med honom på det sättet. När jag var barn älskade jag att blåsa luft mot hans stora mage så att det kom en massa pruttljud. När pappa fyllde 30 år minns jag att vi satt och väntade på gäster, men det dröjde lite innan de kom så vi började på med tårtan. Vi har alltid firat födelsedagar tillsammans med pappas syskon och familjer. Så nog kom de ända till sist. Jag minns att den tiden brukade min farmor tycka åt pappa att han borde raka av sig skägget. Min pappa har nästan alltid haft skägg och jag tycker att det har varit stiligt. Som 30-årspresent hade mamma köpt två utelyktor till huset. De placerades på vinden tills de skulle sättas upp.

När han fyllde 40 hade vi ett ordentligt kalas och av bysborna fick han en utelampa eftersom de sett att vi inte hade nån sån på huset. Den lampan hamnade också på vinden. Där har de lämnat. Han hade nog de senaste åren letat reda på alla lampor och menat sätta upp dem på huset i centrum. Ibland tog det väldigt länge förrän pappa gjorde saker och ting ,men när det väl skedde så skedde det med fart. Ett exempel är vår andra yttertrappa. Den var bortriven sedan många tiotals år, men när pappa skulle fylla 50 så kom det ny trappa och stenplattor upp på mindre än en vecka. Flaggstången målades i alla hast och en flagga inköptes. Flaggstång hade vi alltid haft, men flagga var vi utan. Efter födelsedagen stoppade han undan flaggan och han mindes inte riktigt var han lagt den så det var nog enda gången den blivit använd.

De första ordentliga semestrarna hade vi först på 80-talet. Då blev det bilsemestrar i Norden. Flera gånger var vi till Norra Sverige. Mamma och pappa hade gjort en bröllopsresa till Norra Finland och Norge och jag minns flera ställen som de sa att de även hade besökt på den resan som vi besökte sedan tillsammans. Det blev även många sportresor för oss alla även om mamma kanske var den som var mera aktiv av de två. Den sista resan hela familjen gjorde tillsammans var till ett FM som syrran deltog i. Vi hade hyrt en husvagn som drogs av vår relativt nya vita Saab 90.

Efter att mamma dog så började min syster och jag även mera aktivt delta i utfarandet till danser och till Jeppis. Jag och syrran ?tvingade? vår pappa att fara till danser. Han frågade flera gånger av oss om han nog kan fara på dans, och det sa vi att han kunde. Syrran och jag tog många gånger bussen till Jeppis och pappa kom och hämtade oss utanför bion klockan halv tre. Ett mycket bra samarbete under nåt år. Sedan blev vi så pass gamla att körkort började komma med i bilden och vi började fara på skilda vägar.

I samma veva började pappa umgås med den kvinna som kom att bli hans livskamrat under 19 år. Jag minns första gången han gav mig ett telefonnummer dit jag kunde ringa om det var något jag ville, detta var ju före mobiltelefonernas tid. Jag såg ju att det var ett nummer inom Jakobstads riktnummer så jag tog telefonkatalogen och skummade sida upp och sida ner tills jag hittat ägarinnan till telefonnumret. Tillsammans reste de mycket, pappa har alltid velat se kinesiska muren och det fick de göra för några år sedan. De reste till Phuket i Thailand, de reste till Karibien och hälsade på hennes son, de var till södern, de skaffade sig husbil och reste runt i Norden, de skidade i Lappland mm mm. De hade många vänner som de umgicks med.

Vi har egentligen aldrig pratat så mycket pappa och jag. När jag var tonåring brukade mamma säga att pappa och jag grälar så mycket för att vi är så lika varandra. Båda är halvamper men inte langprytto. Jag har alltid vetat att pappa ställer upp för mig. När jag fick nordjobb i Island funderade jag på om jag skulle ta jobbet eller inte för jag hade inte råd att betala resan dit. Då var det pappa som sa att det är klart att jag ska fara, att han betalar resan. På det sättet sponsorerade han min härliga sommar i Island. Pappa har alltid varit tryggheten. Jag har vetat att om allt annat skiter sig så finns min pappa alltid där för mig och hjälper mig.

Pappas sista och största roll den senaste tiden var den som moffa. När jag pratade om honom så hade jag börjat säga moffa. Han kom ju nästan varje dag till oss för att mata Putti. Då ville lillagumman alltid att han skulle komma in och hälsa på henne. Hon ville ofta att han skulle komma in i hennes rum. Till julen hjälpte moffa jultomten med ett guldhalsband som lillagumman önskat sig. Nu säger hon också att det är ett fint minne, många gånger har hon i sin aftonbön tackat moffa för det fina halsbandet. Hon fick även en fotboll i julklapp och moffa frågade på julafton om de ska spela fotboll tillsammans i sommar. Hon har frågat vem som ska spela med henne nu. Jag har svarat att det kan vi göra men hon tycker inte att det är ett bra svar för ingen kan ju spela fotboll med henne som moffa. Hon har till och med sagt att hon inte vill spela fotboll mera. I morse på väg till dagis frågade hon om jag kom ihåg när moffa kom när vi bakade pepparkakor i december. Hon pratar nog om honom varje dag. Jag är så glad över att lillagummans kusiner även lärde känna moffa på ett helt annat sätt när han i höstas arbetade mycket hos syrrans i verkstaden.

Vi saknar dig moffa!!!!

Anmäl detta inlägg
Kommentera (12)
Tipsa en vän
16.1.2008 19:48:29Minnen 2

Min pappa var även en hantverkare. Otaliga är de saker han tillverkat med sina händer. Jag minns ett runt bord, vårt gula vardagsrumsbord, tre flakabräden mm mm. När vi flyttade till det som blev mitt barndomshem minns jag att han tillbringade ganska mycket tid nere i källaren med olika hantverk. Vi tillverkade även egna kärror till jordbruket. På senare tid tyckte han om smide och att tillverka knivar. Jag har själv två härliga väggljusstakar som han smitt, alltså de på bilden. Ifjol när han fyllde 60 år hade syrran och jag köpt en dyr lokalt tillverkad kniv, och pappa såg på den och sa genast att den här var nog inte billig. Pappa var noga med kvaliteten på trä. Han har själv valt material och tillverkat köksdörrarna till hemmet i centrum efter arbetstid. Ett verkligt fint kök.

Min pappa har alltid varit en jägare och jag är uppväxt med vapen i hemmet. Älgjakt har han deltagit i så länge jag minns. Tidigare jagade han även mera småvilt och tjugonde augusti skulle nog alltid vara ledig. En vinter lämnade en hare att hänga på brandstegen hela vintern, gissa om han fick höra om denna hare. Till att börja med var våra hundar bara blandrashundar. Sedan skaffade han en spets från Kållby, som vi kallade Ruff, men inte minns jag att han skulle ha jagat med honom. En gång hade vi en stövare som hette Rex, jag kallade honom för ?vatupumparn? för att hans svans var så kraftig att ?pumpa med?. Det var på den gamla goda tiden när hundarna fick springa lösa. Rex blev inte gammal för han sprang bredvid traktorn på vägen och krockade med en bil. En tur var pappa även delägare i en stövare som bodde vid Rönnbacka. En fjärdedels hund tror jag att det var. Sedan blev det älghundar; gråhundar och jämthundar. Jämthunden Ronja var en stor favorit hos mig. Tyvärr var det någon som sparkat henne när hon sprungit längs med vägen, så hon började nafsa efter cyklister. Det var alltså förr när hundar sprang lösa så det blev nog lite hallå om den hunden och vissa kände sig rädda för den. Jag tror inte att hon blev nån jakthund heller. Gissa om jag blev arg på pappa när han efter en IFK Lepplax match i Kristallen talade om att han känt sig tvungen att avlivat henne. Nog för att han pratat om det en stund men inte trodde jag att han skulle göra det. Det tog nog länge innan jag kunde acceptera detta.

Istället tog pappa en gråhund, Kalle. Det tog nog länge innan jag kunde förmå mig att gå ut och gå med Kalle, det blev en ren principsak eftersom det var den gamla hunden jag ville gå ut med. En gång övertog han även en jämthund vars ägare avlidit, men den blev inte heller någon jakthund. Med tiden blev Kalle en relativt bra älghund (tror jag) och han avled av ålderdom en varm sommardag. Då skaffade pappa sin sista hund, Putin som han officiellt heter eller Putti som vi kallar honom = hunden på bilden. Jag tror att pappa hade lovat den person han köpt hunden av att han skulle delta i hundprov med Putti. Tidigare hade inte pappa alls intresserat sig för hundprov men de sista åren började han bli ganska intresserad. Det skulle ha gått bra för Putti denna sista jaktprovsresa om provet avslutats. Det skulle ha blivit den sista etta Putti behövde. Men? nog ska Putti få sin sista etta förr eller senare?.

Pappa hade alltid kastspö med i bilen för han tyckte också om att fiska och hade ett väldigt tålamod. På våra bilsemestrar under tonåren åkte nog kastspöet fram många gånger. Pappa hade en gång tillverkat en eka som han hade i Esse å vid mammas hemby. Många gånger packade vi oss hela familjen in i bilen och for på en liten fiskeresa i ån ovanför kraftverket. Fortsättningsvis är jag den enda som fått en gädda på metspö under våra fiskefärder. En liten mört hade fastnat på kroken utan att jag märkt det vilket gäddan nappade på. Sommaren efter att mamma dött åkte vi på en fiskeresa till Adolfström med pappan och ena pojken ur vår goda vänfamilj som alltid ställde upp för oss när vi behövde stöd. TACK M+B+K+J!!!!

Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
16.1.2008 19:47:00Minnen 1

Minnen

När jag tänker tillbaka på min pappa så har han haft många olika roller i sitt liv. En roll är jordbrukare. När jag var liten var jag alltid med i fähuset. Jag brukar säga att jag är uppväxt i en kalvkätte. När syrran och jag var små cyklade vi omkring i fähuset och tankade våra trehjulingar. Senare byggde vi kojor i höet och lurpassade på mamma och pappa. Vi trodde alltid att de inte visste vad vi höll på med, men konstigt nog visste de alltid var vi fanns. När det blev sommar och höbärgning hjälpte vi alla till. Det skulle ju höbärgas både hos oss och i Djytihaga. Min uppgift var många gånger att ?köra? traktorn. Det innebar att jag satt i hytten och svängde på ratten så att traktorn for dit den skulle i väldigt långsam fart. Pappa slängde upp småbalar på kärran och mamma var på kärran och plockade skyhöga lass. Inte var det alltid så lätt att vara jordbrukare. Våren 1982 och sensommaren 1987 hade vi sjö istället för åker här nedanför huset. Pappa kom till och med på bild i olika tidningar.

Sedan har pappa även varit pälsfarmare. Han startade med några små burar i skogsbrynet. Sedan förstorades farmen och ordentliga hus byggdes. Otaliga är de gånger jag och syrran hjälpt till och vattnat eller matat rävarna. Med tiden gick han även en seminörskurs. Jag minns så bra måndagskvällen den andra november 1987 när jag, syrran, mamma och pappa satt i vardagsrummet. Mamma pratade om hur vi alla skulle hjälpa till att pälsa så att vi skulle få fira jul tillsammans i lugn och ro. Inte visste vi då att morgonen därpå skulle vår värld helt förändras. Farmningen avyttrades några år efter min mammas död, men pappa fortsatte att seminera. Jag minns att han även for till Esse och hjälpte min morbror ibland.

I början av 80-talet var han även politiker. Vid valet av kommunfullmäktige fick min pappa och en annan Kronobybo lika många röster och den ena av dem skulle få den sista fullmäktigeplatsen. Lotten avgjorde och föll på den andra och min pappa blev första suppleant. En tid senare blev han ändå fullmäktigeledamot efter att en ledamot avlidit. Jag minns att han var mycket borta. Vid ett riksdagsval skulle han sätt upp affischer av min gamla lärarinna som var uppställd som kandidat. Planscherna var gula och en gång hade jag tagit en gul understreckningspenna och ritat lite på planschen. Det syntes knappt men pappa gav mig en föreläsning om att det är straffbart att göra åverkan på valaffischer.

Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
15.1.2008 07:26:03Back on track...
Arbeiti väntar, fast no sko ja kuna fa å sova på nyytt!
He gaar tröögt i mårn....
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
14.1.2008 21:28:01Kvällsbestyr
Vardagsliv undrade i sin blogg hur våra respektive reagerar på vårt bloggande. För tillfället tycker jag att det går riktigt bra hemma hos oss med mitt bloggande. Jag har en dator och gubbi har en annan dator där han sitter på Robsoft och andra jaktsidor.
Datorerna är för tillfället placerade i vardagsrummet (nu när det trådlösa fungerar för dator ett igen) på två plastbord. Borden är det enda jag någonsin har beställt från TV-shop, men oj vilken stornytta jag haft av dem. Lillagumman har ofta använt dem också för att sitta och pyssla vid.
Dessutom kan jag sitta och titta på TV samtidigt. För tillfället håller kronprinsessan Mary av Danmark låda i dumburken...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
14.1.2008 20:10:19Nostalgi i köket
Idag har vi plockat undan julen (förutom julgranen som åkte ut redan förra helgen). Har inte haft ork att göra det förr. Helst skulle jag ha haft lust att lämna kvar de vackra ljusen i fönstren för de lyser ju upp så mycket.
Julgardinerna åkte ner och nya skulle sättas upp. Det blev att inventera gardinförrådet där det finns både jättegamla och relativt nya gardiner. Efter lite funderande hit och dit beslöt jag mig för att plocka fram ett par gardiner som säkert inte varit framme på 25-30 år.
Mamma har säkert sytt dem nån gång och dessutom på den ena virkat en vacker blomspets. Dessa tar jag nu till heders igen efter en lång paus. Vilken nostalgikänsla... Dessutom passar de ju också som påskgardiner!!!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (5)
Tipsa en vän
13.1.2008 20:33:43Ännu en dag förbi
Anmäl detta inlägg
Kommentera (9)
Tipsa en vän
13.1.2008 09:31:46...
Nu känns det oroligt i hela kroppen. Har som vanligt sovit väldigt länge, konstigt vad mycket jag sovit de sista två veckorna. Men nu känns det svagt illamående hela tiden. Hoppas jag orkar bära...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (11)
Tipsa en vän
12.1.2008 12:08:58...70 000...
Vem hälsar på hos mig???
Anmäl detta inlägg
Kommentera (48)
Tipsa en vän
11.1.2008 11:55:00paus i organiserandet
Det har blivit en liten ofrivillig paus i organiserandet av fotona. Julfotona jag beställt från Ifolor har inte kommit alla ännu. Såklart är det julaftons eftermiddagen som saknas, medan julaftons kvällens foton kommit. Förhoppningsvis är de med dagens post. De andra fotona ficka jag redan i tisdags.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
10.1.2008 10:52:21Det kliar i fingrarna
Det kliar i mina fingrar och jag sitter och organiserar mina foton. Nuförtiden beställer jag alltid dubbla foton av allt. Lillagummans fotoalbum är uppdaterat till september, men mitt eget har stagnerat sedan förra vintern.
Nu måste dessa organiseras. Arbetet började igår och får i lugn och ro fortsätta idag för lillagumman är sin första dag i lekis efter julen. Hon fick välja två dagar denna vecka att fara dit och hon valde den andra dagen de skulle och skrinna och dagen de skulle till skogen.
Det jag stressar upp mig på är att det på mina framkallade digifoton inte står datum på baksidan som jag vant mig vid. Säkert en inställningsfråga, eller...
Det kliar i mina fingrar att börja scrappa efter att organiserandet slutförts. Har redan idéer till flera LO:n med lillagumman och moffa. Lucia, fotboll......... Det känns bara så viktigt att få scrappa dem nu!!!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
8.1.2008 23:44:42Kvällsbesök
Ett kort besök fick jag ikväll av en liten arbetskompis, en liten före detta arbetskompis och deras mamma. En härlig blombukett hade de med sig. Jag har nog förmånen att få arbeta med helt LJUVLIGA små arbetskompisar!!!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
8.1.2008 17:05:11He va tungt he
Var på en promenad, första gången på länge. Kändes faktiskt riktigt skönt efteråt. Det var lagom behagligt i luften och det blåste inte genom märg och ben. Gick bara min lilla runda och det tog länge ska jag säga.
En av orsakerna är säkert att jag gick ganska försiktigt för att inte halka. Den större oraken är nog att det inte var vår hund jag hade med mig utan Putti. Innan jag började promenera med Elza var jag ju nån gång med Putti och det var lika jobbigt som jag mindes det. Tur att jag inte tog Elzas hundkoppel utan det riktiga läderkopplet som jag kunde linda runt handen.
Pappa brukade säga att Putti bara drar till först när han är så ivrig, att han lugnar ner sig sedan. Nog var han lugn och satt och väntade varje gång jag stannade upp, men sen när vi började promenera på nytt så inte en gång så att kopplet skulle ha varit löst, det var nog spänt hela tiden och jag fick hålla emot. Därför kändes det så tungt och tog så länge.
Trots att Elza är så styv så att hon knappt kan gå idag så var det nog usligt att jag inte tog henne med när jag gick ut. det blev nog lite ylande...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
8.1.2008 13:25:09Dagen efter
Så här kan det se ut om man varit i skogen över 16 timmar dagen före, varav 12 timmar jakt.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (6)
Tipsa en vän
8.1.2008 03:02:24Äntligen
Gubbi kom hem halv tolv utan hund. Nån liten tupplur mellan pejlingarna hann vi med innan det vid två-tiden kunde konstateras att nu har hunden släppt haren och är på väg hemåt.
Gubbi tog en rivstart med bilen och åkte iväg för att möta hunden. När hunden inte hittade gubbi vid det ställe där han sist varit så svängde hon om och började fara tillbaks vid en annan skogsbilväg. Då var det bara för gubbi att snabbt köra runt och försöka hitta henne.
Inte blev det ju bättre av att det finns flera sätt att åka. Gubbi chansade att han skulle hinna ifatt henne på en väg och det gjorde han också. Som tur är hann hon inte ut till Åsbackavägen vilket vi fasade för med all dess trafik. Hunden var så sönderjagad att den inte orkade gnälla heller när han lyfte in den i bilen.
Här blir det nog ordentlig vila, tassarna är sönderjagade och svanstippen blodig. Får se om det blir nån mer jakttur innan hon börjar löpa. Ifjol började hon andra veckan i januari.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (7)
Tipsa en vän
7.1.2008 22:17:45Slut nu hund
Sitter ensam och ser på tv och surfar. Bridget Jones håller mig lite sällskap. Tycker nog att hunden skulle kunna ge upp nu. Hon slapp i skogen vid halv elva tiden. Sedan sökte hon till två och då fick hon upp en hare. Nu har hon jagat sedan dess, alltså åtta timmar.

Gubbi får ingen kontakt med henne på gps:n, jädrans tracker som inte kan ha ordentliga grejer som funkar hela tiden... nog borde de se till att det finns kontakt med satelliter hela tiden. För att det ska börja funka på nytt borde hunden stå stilla ganska många minuter, men det gör ju inte en finsk stövare som jagar. Som tur är jagar de denna gång mitt i skogen mellan Krombi å Tärjä så där borde det inte finnas så mycket farliga vattendrag att gå ner sig i och inga farliga vägar.
Hoppas att hon tappar bort haren snart för gubbi håller på och tappar sitt tålamod. Vi har ju en ganska olydig hund som inte kommer förrän hon har tappat. Förutom nån gång då gubbi vetat var haren och hunden ringat och överfallit hunden för att få tag på henne...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
7.1.2008 16:14:27He vart smala
Det blev lite väl smalt och nu kan jag inte ens redigera min smala blogg eller ta bort den trots att jag är inloggad. Är det nån klokare som kan hjälpa mig. Jag slipper inte ens och klicka med musen på redigera inlägg.
Idag snålas jag, min barndomskamrat var in och hon hade ett gott doftande bröd med sig. Men jag ska försöka klara av det. Jag har bestämt att jag inte ska äta bröd denna månad. Jag älskar annars bröd. Skulle kunna äta hur mycket smörgåsar som helst...
Red. Tack bloggen för hjälpen!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
7.1.2008 11:29:44Kinafärs
Jättegod rätt med kina-inspiration. De kinesiska smakerna står sojan och ingefäran för. Servera med någon god sallad eller olika grönsaker.

Ingredienser:

Till 4 personer behöver du:
800 g fläskfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
Sås:
1 dl tomatpuré
½ dl vatten
3 msk tamarisoja
1 msk vit vinäger
2 msk riven färsk ingefära
salt och malen svartpeppar
Till servering:
½ gurka
2 vårlökar

Så här gör du:

1.
Skala och riv ingefäran. Blanda samman tomatpuré, vatten, soja, vinäger, ingefära, salt och peppar till en sås.
2.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja och ta upp. Bryn färsen i omgångar till en grynig massa. Tillsätt lök och vitlök. Häll på såsen och sjud i 5-8 minuter.
3.
Skala gurkan och skär den i halvmånar. Skär vårlökarna i ringar. Strö gurka och vårlök över färsen före servering.
Recept från GI Viktkoll
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
7.1.2008 11:08:22morgonmål
Jag har en ny favorit till frukost. Har ätit det nu två gånger och det känns så lyxigt och så gott. Dessutom är det ju så enkelt att laga. Passar mig alldeles utmärkt eftersom det ofta blir lite stressigt hemma hos oss på jobbmornar.
Kokta ägg försöker jag att alltid ha i kylskåpet. Nu köpte jag en stor förpackning frysta räkor som jag satte i burk i frysen. Då är det bara att ta nån deciliter räkor ur frysen på kvällen och sätta in i kylskåpet.
På morgonen är det bara att spilla bort överflödigt vatten, hacka 1-2 kokta ägg och blanda med en klick majonäs.
Oj oj oj vad jag känner mig bortskämd, och gott är det, och nyttigt, och länge hålls jag mätt!!!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (5)
Tipsa en vän
7.1.2008 00:04:10Ett oväntat besök
Idag for lillagumman och gubbi till Jeppis för att hälsa på fammo. Kände mig trött så jag stannade hemma. Tur var det för jag fick besök av en kusin från mammas sida som jag inte träffat på länge. Roligt att sitta och prata om allt möjligt, kanske roligast att prata om våra gemensamma minnen från när vi var små...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
6.1.2008 13:17:56Tack Lukes fru

Får jag lämna några blommor

- ett par rosor, i din vård

och du må ej varda ledsen, min kära.

Ty de rosorna är komna från en konungagård,

det vill svärd till att komma dem så nära.

Den ena den är vit

och den andra den är röd

men den tredje vill jag helst dej förära.

Den blommar inte nu,

först när givaren är död.

Den är underlig den rosen, min kära.

Den blommar inte nu,

först när givaren är död

- men då blommar den rätt länge, min kära.

Nils Ferlin

Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
6.1.2008 10:53:18Tidningen kom
Nu kom tidningen, kl. 10.46. Såtee ere på landi!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
6.1.2008 10:23:21e-post
Jag orkar inte skriva personliga tack till de som skickat e-post till mig. Men... ett stort TACK till en som bloggar här i grannkommunen och en som brukar läsa bloggar långt borta, samt en släkting i grannlandet.
Här väntas det på JT och ÖB, ingen post har kommit, var just och kollade. Har placerat mig så att jag ser när postbilen kommer. Ibland saknar jag nog att dagstidningen finns i postlådan när man vaknar som det var i centrum. Men inte skulle jag byta. Igår var jag och lillagumman bara hemma och vi såg inte till någon, det känns skönt att bo nästan mitt i skogen.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
5.1.2008 11:28:09En ny vän
En ny vän har lillagumman fått på mellandagarna. Det är hennes låtsaskompis som kom till oss mitt i allt på mellandagarna när vi skulle fara och skrinna. Nu är hon med oss nu som då. För tillfället finns hon hos oss och sitter vid köksbordet och spelar memory med lillagumman. Jag måste till och med sätta stolen bra så att låtsaskompisen skulle sitta bekvämt.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (7)
Tipsa en vän
4.1.2008 19:38:36Tröitto
Tröitto e va ja e nu, men he ha ja viri heila viko. Sko i arbeit på mååndan men ti fa ja no int. Fik sjukledit ti fjortond. Nu tror ja at ja ska viil mytsi. Sover över åtta tiim varinda natt, men gar äntå å dzeispar daga i ända...
Red. Osaklig kommentar borttagen (IP-nummer 88.193.91.111)
Anmäl detta inlägg
Kommentera (8)
Tipsa en vän
4.1.2008 06:27:24Tecknat
Lillagumman har ritat flera teckningar som hon kommer att ge åt moffa idag. På en teckning är moffa kung och hon är prinsessa. På många teckningar står de två tillsammans under en regnbåge.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (6)
Tipsa en vän
4.1.2008 05:59:54"Armadis katt"

Armadis katt

Nu har vi haft vår kattlucka inmonterad i två veckor och ännu har inte katten ens börjat snusa på kattluckan. När det var bara ett hål i väggen gick det nog att komma in, men inte nåmera. Det var ju så enkelt när katten själv slapp in i källaren och man inte behövde bekymra sig om ifall det är kallt ute?

Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
3.1.2008 22:30:12Tack
TACK Greta och Lena för det jättefina jag fick på posten idag!!!!!!
Vilka härliga ord!
Tack MM för det du skickat!!!!!!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
3.1.2008 19:28:14Avundsjuk
Tog in Putti en stund ikväll för att ge honom mat och gissa om våran hund blev avundsjuk. Putti är ju en sån som slukar mat och när han hade ätit upp sin mat gick han skuttande omkring och försökte hitta mera att äta.
Väderkornet var nog i skick för han försökte hoppa upp på diskbänken för att äta kattens mat. Han var in i fem minuter för att han ska få träffa oss och bli bekant med oss och börja lita på oss.
Vi köpte ett nytt halsband till Putti idag för han har ju inte haft nåt halsband i sin hage. Jag har nog tänkt börja gå ut med honom om jag bara orkar. Hunden är stor och stark.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
2.1.2008 23:12:16Jag är rik
Jag har vänner
massor av vänner som bryr sig
jag har familj
både nära och långt borta
en familj som bryr sig
alltså måste jag vara väldigt rik
Tack mina vänner och släktingar
Anmäl detta inlägg
Kommentera (6)
Tipsa en vän
1.1.2008 21:46:55...
du är min styrka
du gör mig trygg
du tar hand om mig
du kan svara på alla frågor
du kan allt
du finns alltid där för mig
Den största tryggheten...borta
Anmäl detta inlägg
Kommentera (8)
Tipsa en vän
1.1.2008 16:11:12-----
Nu tycker jag så synd om Putti. Gubbi körde in moffas bilen under tak och hunden började skälla och trodde det var moffa som kom. Jag gick fram till fönstret och såg hur ivrigt han hoppade upp mot gallret och viftade på svansen... Stackarn.....
Anmäl detta inlägg
Kommentera (6)
Tipsa en vän
1.1.2008 08:26:47Morgon
En tisdagmorgon är det visst. Gubbi och lillagumman sover ännu. Inatt har lillagumman varit lugnare och inte sparkat runt sig så mycket. Får se när vi får henne att sova i egen säng nästa gång. Det är ju bara så trångt när hon är där.
Visst har jag sovit inatt, men det känns som om det inte räcker till. Ögonlocken känns så tunga och trötta. Ja, hela kroppen är trött och orkeslös.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
1.1.2008 00:05:22...

Jag tycker det verkar som om bloggklockan är över fyra minuter för tidig...

Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
1.1.2008 00:03:24Ett nytt år
Det blir ett nytt år igen. Härefter får jag väl alltid förknippa nyår med pappas död, på samma sätt som jag förknippar allhelgona med mammas död. Har varit på språng hela dagen, först till min fammos där både faster och ena farbrorn var, samt syrran förstås. Fammo har inte sovit på två nätter. Det var som om hon skulle ha vetat om att nånting skulle hända natten före det skedde.
Var nog en liten stund till pappas och Karins också. Hon har stor hjälp av sina pojkar och deras fruar. Det är bra att de tar hand om henne, känns som om jag har nog med mitt...
Efter det obligatoriska mjölkhandlandet for ví till Nyykaabi. Lillagumman har sutti i min famn och pajat moffa på håret. Satt säkert där i 45 minuter innan hon ville åka hem. Hon har hela dagen pratat om att hon vill se moffa. Det vill hon absolut göra imorron också, men vi får se om morgondagens personal på hvc går med på det. De sa att jag skulle ringa imorron på förmiddagen så skulle de se om det gick...
Vi får se hur det blir nästa år.
JAG ÖNSKAR ER ALLA VÄNNER, SLÄKTINGAR OCH BLOGGLÄSARE ETT LUGNT OCH SKÖNT NYTT ÅR!!!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)

Inga kommentarer: