tisdag 29 juni 2010

augusti 2009

30.8.2009 09:57:12Trött igen...
...lika trött som igår på förmiddagen, men jag hoppas att det går om precis som igår.
Efter några timmars trötthet på förmiddagen igår blev det full rulle med bakning av mockarutor inför kalas i september och sedan även ostkaka. Receptet togs ur S-posten som kom denna vecka.
Det är nog väldigt sällan jag gör nåt recept som jag sett i nån tidning... men gott blev det. Slängde receptbilagan men skrev nog upp receptet i mitt häfte för jag tyckte den blev rätt så god.
Ostkakan åts i Jeppis vid lillagummans fammo och faffa efter att vi tagit oss ett uppfriskande bastubad.
Raketer sköt vi också men det blev här hemma. Lillagumman tyckte det var jätteroligt och romerska ljusen var nog en favorit när mamma tände på flera stycken på samma gång. Mycket roligt för en liten peng åtminstone när man jämför med dyra raketpaket med några raketer i.
Förhoppningsvis piggnar jag till sedan på eftermiddagen, kanske jag skulle unna mig lite egen scraptid idag... :-)
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
29.8.2009 10:57:01Trött
trött och orkeslös...
sån är jag för tillfället...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
27.8.2009 22:24:41Nåja... he ha kuna va värr men no räcker he till...
Alla människor och djur överlevde...
Halva fähuset står kvar och korna är mjölkade...
Släkt och vänner kom...
Alla i familjen är hemma...
Men... elden är en bra tjänare men en dålig husbonde...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (5)
Tipsa en vän
25.8.2009 22:38:29Partaj med tjejsnack...
har jag fått vara med om i Konjärv. Lillagumman var blyg till först men sedan lossnade nog leken...
Skoj att sitta och prata med andra mammor...
Putti är säkert hes imorron efter att ha skällt på x antal fyrfotade djur i nästan 12 timmar... Elza var förstås avundsjuk...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
21.8.2009 23:11:18Fyndat... med munnen...
Alltså har jag träffat en massa trevliga människor på marknad. Munnen har gått i ett och även mina fötter har traskat omkring i fyra timmar. Jag tror nog att det är rekord för mig. Orsaken är säkert den att jag fick åka alldeles själv. Lillagumman och gubbi valde att fira faffa och äta tårta.

Många vänner och bekanta har jag pratat med. Det är alltid lika trevlig att träffas.

TACK till Greta för den goda pepparkakan som gjorde mig så snäll. Tack Jolly för den trevliga promenaden tillsammans även om vi tappade bort varandra sedan.

Materiella fynden begränsades till hela två stycken... en röd julfestklänning åt lillagumman och en korg med handtag som jag tänker ha som handväska.

Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
20.8.2009 21:38:5620.8
Från och med nu har vi nöjda hundar i vårat hushåll...
Nåja... stövaren har inte varit nå nöjd ännu, men gråhunden desto mer efter att ha fått skälla på älgar idag.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
19.8.2009 21:26:14Tittut
Hos Söderströms hittade jag en rolig sida med anknytning till Tittut...
HÄR kan man spela lite roliga spel som passar de lägre årskurserna...
Måste nog medge att jag inte tidigare tittat så mycket på detta förlags sidor tidigare... men nu hittade jag alltså nåt jag tyckte om.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
19.8.2009 18:00:08Matte är skoj och långa bussresor är ****
Matte är skoj tycker lillagumman och skulle gärna vilja göra massor i matematikboken...
Läsläxorna är inte lika roliga, men det gick bättre idag än igår. Idag kunde vi till och med diskutera bilderna utan mankemang.
Igår fick jag och gubbi vara på en liten träff till skolan och lillagumman fick vara med sin favorit bland mammas kusiner. Inget nytt under solen för egen del, men ändå roligt att ta del av lillagummans vardag. Skoj att få inspiratíon i ett annat klassrum. Sittunderlagen såg intressanta ut... den idén borde jag förverkliga nån gång.
Diskussionen gick hög kring skolskjutsarna. Det visade sig att igår steg den sista ettan i lillagummans skola av bussen kl 14.05..... och skolan slutar 12.45, det tog alltså en timme och tjugo minuter att komma hem. Undrar vilken tid Småbönderseleverna kommer hem när de åker från högstadiet... är de månne hemma innan kl 16.20??? Är de det så har de kortare skolskjuts tidsmässigt än dessa lågstadieelever.
Men då skolan slutar åker bussen först ett varv till kyrkbyn innan den återkommer till Påras skola och igen kör delvis samma vägar som den gjort tidigare... Inget smidigt system alls och alldeles för lång tid tar det.
Lagligt är det, men enligt min mening alldeles förkastligt...
Jag uppmanar alla föräldrar med barn som tillbringar så här mycket tid på vägarna att ta kontakt med skoldirektören!!!! Jag gjorde det och åtminstone en förälder till lär ska ha gjort det idag enligt skoldirektören. Han nås åtminstone via kommunens växel på tel nr. 8343000.
Lillagumman har ändå inte den värsta skolresan. Hennes buss kommer strax efter halv nio på morgonen. Skolan börjar 8.55 och slutar 12.45. Då åker bussen från skolan. Ifall att lillagumman stiger på då så sitter hon i bussen cirka 45 minuter innan hon kommer hem strax efter klockan halv två. Ifall hon väntar tills bussen kommer andra gången till skolan sitter hon förstås inte lika länge i bussen, men det finns ju ingen som övervakar de väntande barnen. Det betyder att hon tillbringar 4 timmar i skolan och cirka en timme per dag på väg till eller från skolan.
Mitt förslag är att även lillagummans skola skulle sluta kl. 13. Då skulle en taxi ta eftisbarnen till kyrkbyn och de övriga barnen som ska med bussen skulle vänta vid skolan under övervakning tills bussen skulle komma. På så sätt slipper bussen köra dubbelt i byarna nära centrum och de barn som bor i byarna längre bort från centrum skulle komma hem fortare.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (4)
Tipsa en vän
17.8.2009 23:03:23Skoldags
Morgonen började med en spänd lillagumman som hatade skolan och ville tillbaka till sitt lekis. Lite väl nervöst inför det okända tror jag.
Sedan blev det dags att bege sig till skolan och där klängde hon sig fast vid mig men gick snällt in när den gamla skolklockan ringde. Det verkar inte vara tradition att någon följer med in den första lektionen så som jag är van med från andra ställen. Nog hade jag god lust att gå med in men gjorde som alla andra föräldrar och åkte därifrån.
Det var spännande att åka hem från jobbet och höra hur det hade gått sedan den första skoldagen.
Lillagumman tycker nog om skolan kunde hon konstatera men hon vet inte om hon tycker om läxor....
Det jag däremot inte tycker om är att bussen som körde hem henne inte stannade utanför vid oss där hon är van att stiga av. Alla elever slutade tydligen tidigare idag vilket ledde till att även högstadieeleverna skulle hem så att det blev andra bussturer än normalt.
Tydligen märkte busschauffören inte att hon steg upp utan det var några större flickor som fick säga till att lillagumman skulle av... nåja, bussen hade vid det laget åkt några hundra meter förbi oss. Där släppte han av henne... vilket jag tycker att är förkastligt. Lillagumman får inte befinna sig på våran väg ensam för den är krokig och backig och sikten är dålig, dessutom kör många fartdårar förbi här.
Tydligen hade samma sak hänt en lite stund tidigare även för lillagummas kompisar, men den gången backade chauffören tillbaka, men inte denna gång. Jag förstår att det inte är så bara att backa längs med våran väg, men jag anser att chauffören borde ha kört och svängt om mitt i by och sedan kört hem henne... det skulle ju ha varit hur enkelt som helst.
Som tur är fick hon inget trauma av detta... ifjol hade hon nog reagerat starkare... Jag tycker att bättre hänsyn ska tas av chaufförer under en ettagluttares första skoldag!!!
I kvällen blev det sedan lillagummans första fotbollsmatch någonsin... spännade, men det mörktes nog att det andra laget spelat match tidigare. Efteråt ville hon till och med på friidrotten, det var länge sedan sist.
Imorron blir det också spännade att åka buss med kompisen till skolan när mamma skall tidigare på jobb.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
16.8.2009 16:47:48Sköna söndag...
Vilket härligt regnväder vi har idag... en riktig skön mysdag inomhus... Förstås hoppas jag att det lugnar ner sig sig så att det inte regnar så mycket på lillagummans första skoldag imorron. Jag planerar nog att stå med kameran i högsta hugg och föreviga den dagen.
Tycker det är skönt med en vilodag efter gårdagens intensiva program. Först var det scrapträff i byn och sedan hämtade jag lillagummans kusiner... Vi for till Jeppis där lillagumman befann sig, lite lekar, lite handlande, sedan hämtmat och hem till oss.
Sen när det blev sent och läggdags lämnade lillagumman hemma med gubbi (vilket hon inte alls tyckte om) medan vi andra for till kusinernas hem för nattning. Lite vilade jag också innan bröllopsgästerna återvände hem...
Idag har jag fått äta underbart god rökt sik som gubbi gjorde igår. Dessutom har jag fått ligga i lugn och ro i sängen och läsa en Evanovich-bok...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)
Tipsa en vän
13.8.2009 15:44:22Hobbyloppis
för den som inte ännu hittat HIT.
Förstås på finska.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
12.8.2009 23:59:02Onsdagen snart förbi...
Idag har jag tvättat golv och satt in nyatvättade mattor.
Jag har köpt vaniljvisp till blåbärspajen.
Jag har glömt att lyssna på ett radioprogram.
Jag har hämtat lite saker från min farmors nya hem.
Jag har haft me&i party i trevliga vänners sällskap.
Jag har köpt en grodtröja åt lillagumman, hon skulle ha den med all makt.
Jag har lyssnat på lite radioinslag via arenan.
Jag har trötta fötter.
Jag har en ledig dag till imorron, sedan på fredag börjar det roliga jobbet...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
11.8.2009 22:35:25Idag haver jag...
- röjt på vindsvåningen
- slängt ut två soffor genom fönstret helt ensam
- skjutsat lillagumman till och från ett sexårskalas
- plockat fram en väldigt gammal väggtelefon och bytt ut den mot våran fasta telefon som fått sig en smäll för mycket
- rensat blåbär från Purmo
- ätit glass med hallon som gubbi plockat och lillagumman rensat
- tittat på gamla fotografier
- hängt upp Sagas gamla klocka och dragit upp den
- sytt upp gubbis arbetsbyxor

Nu blir det fortsatt städning på vinden...


Anmäl detta inlägg
Kommentera (5)
Tipsa en vän
9.8.2009 22:49:03fundringar och undringar...
Semestern är snart förbi, lika fort går den varenda gång... Det ska bli roligt att börja jobba igen. Nya arbetsuppgifter väntar medan jobbarkompisarna förblir desamma... Nytt stoff till en del, men det ska bli intressant att jobba med lite annorlunda saker.
Nog för att jag trivs så som jag tidigare jobbat, men detta år blir ju lite annorlunda eftersom jag får en skolflicka här hemma. Som tur är har jag en väldigt förstående chef som ordnat så att jag får börja lite senare tre dagar i veckan. Det betyder att jag kan vara hemma tills lillagumman åker med skolbussen. Två dagar i veckan får hon åka till sin kompis och vänta på bussen där.
Detta med mornarna har jag nog funderat på i flera år redan. Jag är inte beredd att låta en förstaklassist vara ensam hemma i nästan en timme innan hennes skolbuss kommer. Det kan vara ganska mörkt mitt på vintern här i våran skogsbacke... inte det minsta skymt av nån gatlampa på våran väg...
Eftis finns här i kommunen men morris/föris är inget som existerar. I våras var jag tydligen den enda som frågat efter något sånt här i kommunen. Nåja, de flesta vet ju redan att det inte brukar räcka barn till att bilda en sådan grupp. Efter samtal hit och dit och en lång väntetid fick jag till slut reda på att jag skulle kunna föra lillagumman till daghemmet. Det skulle kosta 4€ om hon bara var där och 5€ om hon åt där, alltså per dag...
Ganska mycket för ca 45 minuter per dag som det skulle ha handlat om. En lättnadens suck drog jag nog att jag inte var tvungen att föra henne dit, när det ordnade sig så bra med jobbet och med kompisen. Dotterns kompis kommer att få komma hit de gånger hon har behov av att hämtas från eftis. Bra med samarbete.
Lillagumman saknar nog sitt lekis och säger att hon skulle vilja dit... kan det månne bero på att hon vet att det är många i hennes klass som redan kan läsa eller kan bokstäverna... själv kämpar hon på...
Javisst är jag fundersam över att hon ska börja skolan, men jag vet att hon får en bra och erfaren lärare. Jag kan bara hoppas att det går bra och att hon får en lika bra och rolig skoltid som jag hade i samma skola. Säkerligen får vi kämpa med läxorna här hemma... eller kanske är det bara jag som oroar mig i onödan.
Jag är väl en hönsmamma, men hon är mitt enda barn. En underbar dotter med stark vilja. En dotter som är omtänksam och händig, som får mig att skratta när jag är ledsen. Som vill så mycket...men som ändå kan vara ganska mamis när det riktigt gäller.
En sak jag alltid trott på är att läsa högt. Hos oss har vi nästan varje kväll läst en godnattsaga högt. När hon var yngre blev det ofta flera sagor också på dagen. När hon var liten tyckte hön väldigt mycket om att sitta i famnen och "bläsa" som hon kallade det när hon var i 2-årsåldern. Detta komme vi nog att fortsätta med även när hon lär sig att läsa själv. Det är ju inte bara själva läsandet, uten också en stund att koppla av och vara nära varandra...
Och att vara nära sitt barn, det är väl ett av livets allra skönaste glädjeämnen...eller hur....
Anmäl detta inlägg
Kommentera (9)
Tipsa en vän
7.8.2009 22:00:35Härligt...
Lillagumman och jag var och simmade ikväll. Vilket varmt och härligt vatten det var. Lillagummans kompis var där när vi kom så flickorna simmade tillsammans.

Båda flickorna har blivit duktiga att simma och simmade säkerligen några hundra meter sammanlagt. Själv märker jag att jag är ovan att simma och att det tar ordentligt i mina redan så spända axlar... massören borde nog kontaktas.

Idag har jag också fått min nya spis installerad. När vi pratade om att köpa en ny så erbjöd sig svärmor att betala den så glatt tackade jag och tog emot... Nu har jag snabba plattor igen.

Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
5.8.2009 22:55:26Hem, ljuva hem...
Dagen tillbringades i Härma, igen en gång denna sommar...
Lillagummans kompis skulle dit med sin familj och mamman i familjen funderade om vi också ville komma dit...
Lite betänketid men sen så meddelade jag att vi kommer...
Lillagumman visste inte vart vi skulle på vår utfärd som jag kallade det. Jag körde riksåttan och Östra Jeppovägen mot Härma för den har vi inte använt ännu i sommar. Nyfikenheten var nog stor men när hon såg Halpa-Halli i Härma så frågade hon om vi skulle till Power Park...
Gissa om hon blev glad och glädjen blev ännu större när hon fick reda på att hennes kompis skulle komma.
Flickorna gillade samma sort skoj i nöjesparken... det enda lillagumman inte ville åka i var spöktåget.
Även jag har åkt för första gången i sommar. Det blev en tur i Pariserhjulet eftersom lillagumman var för kort för att åka ensam. Vad gör man inte för sitt älskade barn... höjd- och farträdd som jag är höll jag ett stadigt grepp i mittstolpen på vagnen.
Hemfärden gick via Djupsjöbacka och pysselkvällen där... jag pysslade inte men hämtade det material jag tidigare beställt från den lokala scrapbutiken HobbyRummet.
Anmäl detta inlägg
Kommentera (1)
Tipsa en vän
5.8.2009 00:19:25tisdag 4.8
soligt och varmt...
barnfamiljeträff vid semasgräve i byn... skoj... jag har till och med sutti i solen... ovanligt...
Cirkus Finlandia på kvällen... lillagumman hade jätteroligt...
Planer finns även för morgondagen...kanske lillagumman får bli glatt överraskad...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
3.8.2009 19:31:05Internet-strul
har vi haft sedan lördag kväll. En felanmälan gjordes redan på söndag förmiddag, men den hade tydligen blivit sammankopplad med multi.fi även om jag ringde regionlines felanmälningsnummer. En dam från JNT ringde i morse och sa att hon inte hittade mig på listorna... då var det bara att göra en ny felanmälan. På eftermiddagen började det funka igen...
Lillagumman och jag passade på att delta i Farmari-mässans sista timmar... Skoj med djuren tyckte lillagumman. Många kända ansikten råkade vi också på. Det bästa enligt min mening var att jag fick fingra lite på Heinikkas material. Nöjd över min nya stans och lite Maja Design papper... det bästa på hela mässan...
Idag har jag köpt några bokhyllor från Retro... bra med återvinning... nu har jag några hyllor att placera mina och lillagummans böcker i. Så småningom skall det väl bli ett sällskapsrum på vinden... Bara lite mera att plocka bort...
Det ena fotografiet har jag fotat, det andra har lillagumman fotat...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
2.8.2009 00:34:31RSS-strul
Nu har jag kommit på att RSS strular gällande flera av mina favoritbloggar här på bloggen.fi....
Tycker inte om att uppdateringar inte syns... det är endast bloggen.fi det gäller, inte blogspot...
Dessutom vill jag ha uppdateringar på bloggen av mina vänner och inte bara på facebook!!!!!
Anmäl detta inlägg
Kommentera (2)
Tipsa en vän
1.8.2009 22:08:04Flickskoj
Dottern och två flickkompisar har lekt hela kvällen medan kompisarnas föräldrar är på ett bröllop.
De har lekt ute, i hennes rum, spelat spel, sett på Bolibompa...
Nu är de placerade framför TV:n och ser på en Baby Bratz-film.
Kan nog konstatera att lillagumman har varit noga med att allting ska städas undan efter att de lekt färdigt...
Dockskåpet har varit flitigt i användning idag, kanske beroende på att det har varit klart att leka i för första gången på flera månader. Redan när hon vaknade började hon sina dockhuslekar.... hon ville inte ens se på morgonprogrammen i TV:
Anmäl detta inlägg
Kommentera (0)
Tipsa en vän
1.8.2009 20:10:49Till alla mammor jag känner!
Här är en riktig Robinsontävling för killar!!!I nästa Robinsontävling:

-6 gifta män blir nedsläppta på en öde ö med bara 1 bil och 4 barn var i 6 veckor.
-Varje barn sysslar med 2 olika sporter och antingen musik eller danslektioner.
-Det finns ingen McDonalds.
-Varje man måste ta hand om sina 4 barn, hålla sitt tilldelade hus städat, gå igenom läxan, hjälpa till med olika skolprojekt, laga mat, tvätta och betala "låtsasräkningar" där pengar man fått inte räcker till.
-Man får en summa pengar som ska räcka till mat varje vecka.
-Varje karl måste även ta varje barn med sig till bokade läkarbesök, tandläkare och frissa. Han måste även baka kakor för barnens olika sociala evenemang.
-Han måste också vara ansvarig för att inreda sitt tilldelade hus på ön, plantera blommor och se till att det i alla tider är representativt.
-Mannen får endast se på tv när alla barnen sover och alla sysslor är gjorda.
-Varje far måste även kunna alla orden till varenda idiotisk barnramsa som kommer på tv och namnen på alla tvkaraktärer i alla tecknade serier.
-De måste raka sina ben alla dagar, använda smink som de ska sätta på medan de skjutsar sina barn till respektive aktivitet och laga 4 olika luncher.
-De måste använda obekväma och för små, men dock supermoderna skor, ha naglarna målade och ögonbrynen plockade.
-Under en av dessa 6 veckor, måste de ha plågsamma kramper i magen, ryggvärk, och fruktansvärda men oförklarliga humörsvängningar utan att nånsin klaga eller förskjuta sina sysslor.
-De måste springa på ett otal Hem och skola möten och tillbringa flera timmar i lekparken med sina mindre barn.
-Varje kväll innan han lägger sina 4 barn skall han bada dem, sätta pyjamasen på, borsta deras tänder och hår. Samma procedur på morronen före klockan 7.
-Ett test kommer att genomföras i slutet av dessa 6 veckor, där han skall kunna följande: varje barns födelsedag, längd, vikt, skostorlek, klädstorlek och lärares namn, barnets födelsevikt,-längd, -klockslag, varje barns favoritfärg, bästa kompis den veckan, mittennamn, favoritgodis, -sång, -dricka, -leksak, största rädsla och vad dom vill bli när de blir stora.
-Barnen röstar bort dem från ön beroende av hur papporna skött sig.
Den sista pappan kvar vinner, om han har tillräckligt med styrka kvar att möta sin partner och ha sex med henne utan förvarning och var som
helst..
Den som vinner får i pris att göra denna tävling om och om igen i ca 18 år, och får rätten att kalla sig själv mamma

Sänd detta till alla mammor du känner...
Fick detta på e-post och sänder det vidare här...
Anmäl detta inlägg
Kommentera (3)

Inga kommentarer: