söndag 22 augusti 2010

Lördag 21.8. Alla hemma

Alla människor och djur är hemma igen. Gråhunden tyckte nog säkert att denna dag har varit suverän. Halv nio åkte gubbi å Putti till skogs… Här nära hemmet blev det stopp. Hunden släpptes, sökte, konstaterade att det inte fanns fyrbenta stora djur i detta område… Transport en liten bit längre bort där nästa sök inleddes. Några hundra meter blev det kontakt och ståndskall. Då var klockan halv tio.

En liten stund senare kom gubbi hem. Ringade in hunden på gps:n… På eftermiddagen åkte vi alla för att kolla om Putti var beredd att ge upp. Det blev nog precis som vi trodde… det var nog alldeles för kul… Putti hörde oss nog men valde att fortsätta efter bytet…

Ikväll en bra stund efter Bolibompatid konstaterade vi att nu har de flyttat sig mitt på en skogsbilsväg. Alla iväg igen med förhoppningen om att hundens roliga skulle ta slut. När vi var riktigt nära enligt gps:n så stannade vi och ropade. Hunden dök nog upp genast denna gång.

Hem med alla… in och ge Putti mat medan en avundsjuk Elza lugnt står och tittar på ätandet. Fram med handduken så gubbi fick torka. Lillagumman matade båda hundarna med hundgodis. En liten stund var Putti in, väldigt lugn i motsats till hur det brukar vara. Men nog tror jag Putti njöt när han fick komma hem till sin egen koja och vila upp sig.

Och jag är nöjd över att alla är hemma.

Inga kommentarer: